Suur joonis: tänavune sügis oli tõeliselt soe

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonekurg.
Toonekurg. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigi Ilmateenistuse kokkuvõttest nähtub, et tänavune sügis oli erakordselt soe ning ka vihm ei kimbutanud meid nii palju kui tavaliselt.

Sügiskuude - septembri, oktoobri ja novembri - jooksul oli keskmine õhutemperatuur 8 kraadi. See annab tänavusele sügisele alates 1961. aastast kõige soojemate sügiste edetabelis kuuenda koha. Kõige soojem sügis oli neli aastat tagasi, kui keskmine temperatuur püsis üheksa kraadi lähedal.

Kõige soojem oli tänavu 17. septembril Viljandis, kui õhutemperatuur küündis lausa 24,8 kraadini. Kõige külmem oli aga 29. oktoobril Valgas, kus temperatuur langes 8,8 miinuskraadini. Kusjuures, tänavune november oli viimase 50 aasta üks soojemaid.

Esimese lumesaju üle sai rõõmustada 7. oktoobril Tõraveres ja esimene õhuke lumevaip kattis maad 22. novembril Kirde- ja Põhja-Eestis. Kõige paksem lumikate sadas maha novembri lõpus Kehras, kus lume paksuseks mõõdeti 7 sentimeetrit.

Kõige vähem päikest nägid sügise jooksul Tiirikoja elanikud, kes nägid kokku 250,1 tundi päikest. Päikese üle ei saanud väga rõõmustada ka jõgevalased, sest Jõgeval oli kolme kuu jooksul tervelt 33 päeva, mil päikest ei paistnud minutitki.

Selline oli tänavune sügis. Allikas: Riigi Ilmateenistus.
Selline oli tänavune sügis. Allikas: Riigi Ilmateenistus. Foto: ilmateenistus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles