Kaitseministeerium täiustab Vabadussõja võidusamba drenaaži

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drenaaži täiustamien võidusama juures.
Drenaaži täiustamien võidusama juures. Foto: Peeter Langovits

Vabadussõja võidusama juures käivad kaevetööd, mille käigus täiustatakse Harjumäe drenaaži, hoidmaks ära vihmavee valgumist võidusamba alale.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles, et koos võidusamba püstitamisega rajati selle ümber ka drenaažisüsteem, mis toimib täiesti korralikult.

Samas puudub samasugune süsteem linnale kuuluval Harjumäel. Suvel suurte vihmadega selguski, et vesi hakkas mäelt alla võidusama alale valguma. Mingit otsest ohtu sambale ega vajumist ei tekkinud, kuid kaitseministeerium jõudis järeldusele, et drenaaži tuleb täiustada, et võidusamba ümbrus korralik välja näeks. Seetõttu praegu seal tööd kläivadki.

Drenaaži rajab võidusamba juurde Celander Ehitus ning tööd peaksid lõppema paari nädala pärast. Kaitseministeerium on teinud Tallinna linnavalitsusele ettepaneku ehitada Harjumäel kogu ulatuses välja korralik drenaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles