Linnajuht õigustab Nõmme turu rentnikule 9,5 miljoni krooni maksmist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ei mõju Nõmme turul kutsuvalt ei hoone ega ka väljapandud kaup, tulevikus peaks sellest kohast saama aga linnaosa uhke peaväljak.
Praegu ei mõju Nõmme turul kutsuvalt ei hoone ega ka väljapandud kaup, tulevikus peaks sellest kohast saama aga linnaosa uhke peaväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Eha Võrk peab linnavolinik Matti Tarumi arupärimisele vastates õigeks 9,5 miljoni krooni suuruse hüvitise maksmist Nõmme turu endisele rentnikule NT Kaubanduse AS.

Võrgu sõnul nõustus linn 9,5 miljoni krooni suuruse hüvitise maksmisega põhjusel, et kui firmaga sõlmitud lepingut oleks tahetud ilma kompensatsioonita lõpetada, oleks see suure tõenäosusega kaasa toonud kohtuvaidluse.

«Võttes arvesse rendilepingu erakorralise ülesütlemisega tõenäoliselt kaasnevat mitmeaastast kohtumenetlust, mil turg oleks olnud üldse suletud, pidas ajutine komisjon otstarbekaks lõpetada rendileping poolte kokkuleppel,» märkis Võrk vastuses Isamaa ja Res Publica liidu liikmele Tarumile.

Võrgu sõnul oli 9,5 miljonit krooni läbirääkimiste tulemusel saavutatud kompromiss ning esialgu soovis firma linnalt saada üle 16 miljoni krooni.

Abilinnapea tõdes, et hüvitise arvutamise aluseks oli 2020. aastani turgu haldama pidanud firma eeldatav puhaskasum, mis oli viimasel viiel aastal keskmiselt 1,1 miljonit krooni.

Tarum märkis oma arupärimises, et Nõmme turg oli kehvas seisus ning miks ei löödud ettevõtet niisama minema.

«Linnavolikogu liikmetele jääb arusaamatuks, kuidas on võimalik, et rendilepingu lõpetamise eest makstakse NT Kaubanduse ASile 9,5 miljonit krooni, mitte aga ei kästud õudustemaja pidajal lihtsalt välja kolida - loomulikult ilma mingi hüvituseta,» sõnas Tarum.

Kokkuleppe kohaselt peab NT Kaubandus turu linnale üle andma 5. jaanuariks, pärast seda läheb turg mõneks kuuks remonti ning taasavatakse hiljemalt 15. maiks.

Linna plaanide kohaselt peaks Nõmme turust saama multifunktsionaalne avatud linnaruum, kus tegeletakse eelkõige turukaubandusega, kuid vajadusel saaks seal tänu teisaldatavatele müügipindadele läbi viia ka vabaõhuüritusi või rajada talvel sobivate ilmastikutingimuste korral liuväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles