Kaubandus-tööstuskoda: probleemiks võib osutuda tootearenduse vähene toetamine

Mait Palts
, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar

On positiivne, et erinevad toetusmeetmed soovitakse viia ühe mütsi alla. Nii on ka ettevõtjal lihtsam, ta ei pea kulutama aega sellele, et tuvastada, milline toetusmeede tema vajadusele kõige enam vastab.

Üheks keeruliseks ülesandeks ettevõtte jaoks kujuneb olulisima arengutakistuse väljaselgitamine ning selle ületamiseks vajalike lahenduste kokkuleppimine. Näeme, et probleeme võib tekkida olukordades, kus ettevõte on hästi juhitud, arenguplaanid paigas ning ta soovib näiteks, et riik toetaks tema investeeringuid tehnoloogilise hüppe tegemisel.

Esiteks on sellised investeeringud tavaliselt üsna suured ning teiseks, kui toetuse fookus läheb liialt pehmete tegevuste poole kaldu, võib juhtuda, et taolised investeeringutoetused jäävad mängust välja. Kuna viimasel ajal on palju räägitud just tootearenduse toetamisest ja ekspordikõlblike toodete arendamisest, siis sellesuunalise toe alatähtsustamine võib osutuda probleemiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles