Millist lisakulu neelas riigikogu ööistung?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogus toimub ööistung, pildistatud täna kella 7 paiku hommikul.
Riigikogus toimub ööistung, pildistatud täna kella 7 paiku hommikul. Foto: Liis Treimann

Kui eileöisel riigikogu istungil riigieelarvet arutanud parlamendiliikmed tegid seda tööd oma põhipalga eest, siis riigikogu kantselei ametnikud tegid seda erakorraliselt, saades selle eest lisatasu või hiljem vaba aega.

Riigikogu pressisekretär Gunnar Paal kinnitas Postimees.ee'le, et riigikogu saadikutele on ka ööistung tavatöö. Teisiti on lugu aga riigikogu muu personaliga, kes teenindavad riigikogu istungeid või saadikuid ja pidid seetõttu samuti erakorraliselt öösel töötama.

«Öistel istungitel teenindab riigikogu võimalikult vähe kantselei ametnikke kantselei juhtkonnast, juhtivkomisjonist, dokumendi- ja asjaajamisosakonnast, infosüsteemide ja tehnikaosakonnast, pressi- ja infoosakonnast, haldusteenistusest,» loetles Paal. Tema sõnul oli eile öösel kogu riigikogu kantselei 239 ametnikust tööl 12 inimest.

«Töötajatele hüvitatakse ületunnitöö kas vaba aja andmisega või täiendava töötasu maksmisega
lähtuvalt töölepingu seadusest ja riigikogu kantselei palgajuhendist.»

Seda, kui palju see kokkuvõtes maksma läheb, ei osanud pressitalitus praegu veel öelda: «Raamatupidamine teeb vastavad arvestused kuu lõpus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles