Käsi krabamas hargivahet ehk Kölni ohvrite lood

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Merkel, kus sa oled? Mis sa ütled?» – Kölni ahistamise üle meelt avaldajate sõnumid Saksamaa juhile.
«Merkel, kus sa oled? Mis sa ütled?» – Kölni ahistamise üle meelt avaldajate sõnumid Saksamaa juhile. Foto: Reuters/ScanPix

Kölni linnapea Henriette Reker andis pärast linna vana-aastaõhtul rabanud naistevastase vägivalla laviini õrnemale soopoolele soovituse: püsida võõrastest vähemalt käsivarre kaugusel.

Meeri nõuanded tulid reaktsioonina 31. detsembri õhtul ja 1. jaanuari hommikul Kölni peaväljakul ja katedraali juures ahistamiste seeriale. Tunnistajate sõnul peamiselt Põhja-Aafrikast ja Lähis-Idast pärit sisserännanud mehed kimbutasid grupiviisiliselt ja planeeritult mööduvaid naisi – kokku vähemalt 90. Keda ähvardati, keda rööviti või käperdati. Üks naine langes ka vägistamise ohvriks.

«Kellegi käsi oli mu jalgade vahel,» meenutab Deutsche Welle vahendusel linna peal aastavahetust tähistanud Anna (nimi muudetud), kuidas ta üritas koos sõbrannaga rongijaama pääseda. «Kuid me pääsesime põgenema, enne kui oleks juhtunud midagi hullemat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles