Eesti soovib Indiaga erilepet laevakaitsjate kodumaale toomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Marina Kaljurand kohtus täna India suursaadiku Ashok Kumar Sharmaga.
Välisminister Marina Kaljurand kohtus täna India suursaadiku Ashok Kumar Sharmaga. Foto: Sander Ilvest

Eesti tahab sõlmida Indiaga karistatud isikute väljaandmise lepingu ning selle kõrval veel võimalikult kiiresti rakendada erikokkuleppe, et tuua kodumaale Tuticorini kohtus esmaspäeval viieks aastaks vangi mõistetud 14 eestlasest laevakaitsjat.

Eile India suursaadikuga Eestis Ashok Kumar Sharmaga kohtunud välisminister Marina Kaljurand ütles valitsuse pressikonverentsil, et ka India võimud ootasid Eesti laevakaitsjate üle paremat otsust. «Nii et me oleme India välisministeeriumiga samal pool, ka nemad tahavad, et Eesti laevakaitsjad saaksid koju,» sõnas ta.

Kaljurand kinnitas, et vaatamata sellele, mida Eesti kodanikud otsustavad – kas kohtuotsus edasi kaevata või mitte –, toetab Eesti valitsus neid poliitilisel tasandil. «Arutasime, mida saame teha. Aga nagu öeldud, need võimalused sõltuvad nende otsusest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles