Maailma naftakriis jätab Kohtla-Järvel 500 inimest tööta

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehase korstnad.
VKG tehase korstnad. Foto: Sander Ilvest

Üleeile said Viru Keemia Grupi (VKG) töötajad teada, et vana Kiviter-tehnoloogiaga tehas suletakse ja kuni 500 inimest koondatakse. Eile teatas VKG sellest avalikkusele ning kahe nädala pärast selgub, kes konkreetselt koondatakse.

Eile kihutas Kohta-Järvele VKG stalinistlikus stiilis sammastega peamajja majandusminister Kristen Michal, et kohtuda VKG juhtide ja töötukassa esindajatega. Minister tõdes, et otsus on olnud maailma naftaturu hindade lootusetut langust arvestades paratamatu, ja lubas, et ressursimaks ja keskkonnatasud seatakse edaspidi sõltuvusse sellestsamast maailmaturu hinnast, et VKG võiks kolme uuel tehnoloogial töötava tehasega, millest viimane avati pidulikult alles novembris, järgmised paar kriitilist aastat üle elada.

Alates mullu septembrist juhatuse esimehe kabinetist VKGd juhtiva Ahti Asmanni sõnul ei ole ettevõte küll avalikkuses häirekella löönud, kuid nafta hinna pidevat langust jälgides on arutatud läbi erinevaid stsenaariume, kuidas maailma energiaturu kriis üle elada. Otsus vana tehas sulgeda langetati VKGs pärast tuliseid vaidlusi selle nädala keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles