Tahaks Eestis omaks saada, aga...

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fedor Stomahhin saab pooleteise aasta pärast 18-aastaseks ning võib siis loobuda Venemaa kodakondsusest ning taotleda selle asemele Eesti oma. Tema ema Tatjana Stomahhina aga peab ootama kauem, et taotleda Eesti kodanikuks saamist.
Fedor Stomahhin saab pooleteise aasta pärast 18-aastaseks ning võib siis loobuda Venemaa kodakondsusest ning taotleda selle asemele Eesti oma. Tema ema Tatjana Stomahhina aga peab ootama kauem, et taotleda Eesti kodanikuks saamist. Foto: Eero Vabamägi

Kuus aastat tagasi lahkus Moskvast pärit üksikema Venemaalt – lahkus igaveseks – ja lootis rajada oma pojaga õnneliku elu Eestis. Poeg on töökas ja andekas, läbi ja lõhki eestlane. Aga ametlikult Eesti inimesteks pole nad kõigile pingutustele vaatamata ikkagi saanud.

Lihtne seljakott seljas, astus Moskvast rongiga saabunud kümnene Fedor Tallinnas perroonile. Ega ta teadnud, kuhu seejärel minna. Õnneks ei tulnud ta ihuüksi. Tal oli kaasas ema. Kuid emalgi oli kaasas vaid seljakott, lisaks paar tuhat eurot taskuraha. See oli kogu nende maine vara, mille nad Venemaalt kaasa võtsid.

Neil, õigemini emal, oli kindel plaan hakata elama Eestis. Venemaa, oma sünnimaaga, oli ta teinud lõpparve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles