Jääkarud saavad sobiva elamise

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaaia põhjavärava juures paikneva polaariumi lindilõikamine peaks Mati Kaalu sõnul toimuma 2017. aasta juunis või juulis.
Loomaaia põhjavärava juures paikneva polaariumi lindilõikamine peaks Mati Kaalu sõnul toimuma 2017. aasta juunis või juulis. Foto: Eero Vabamägi

Oht, et Tallinna loomaaed jääb jääkarudest ilma, on möödas – nende uus kodu polaarium valmib 2017. aasta suvel ja jääkarud jäävad.

Keset tööpäeva on Veskimetsas asuv loomaaed peaaegu inimtühi. Vaid üksikutes lumme uppunud puurides võib näha liikumist. Mööda sissetrambitud radu liiguvad rahutult edasi-tagasi jääkarud ja amuuri tiiger. Kuigi mõnevõrra erinevaist paigust pärit, on nad loomaaia mõistes saatusekaaslased, elades ikka veel puurides, mis oma algse kuju said 1980. aastatel.

Veel mõne kuu eest olid loomaaia direktori Mati Kaalu sõnavõtud üpris murelikud, sest jääkarude puurid on viimased 30 aastat suuresti muutumatuna püsinud. Kuna tänapäeval ei tohi loomi säärastes tingimustes pidada, siis oli laual kaks valikut: kas ehitada uus polaarium või loobuda jääkarudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles