Aasta kodanik: Toidupanga tegevust tuleb kiiresti laiendada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kodanik 2010 Pieter Boerefijn.
Aasta kodanik 2010 Pieter Boerefijn. Foto: Priit Simson / Postimees

Toidupanga juhi ja eile aasta kodanikuks nimetatud Pieter Boerefijni hinnangul tuleks Toidupanga tegevust kiiresti laiendada.

«Eestis elab täna ligi 100 000 inimest, kes ei saa endale lubada iga päev piisavalt toitu, samal ajal, kui toimub toidu raiskamine. See on meie väikeses riigis väga suur inimeste hulk,» teatas tänaseks juba 17 aastat Eestis tegutsenud Boerefijn pressiesindaja vahendusel.

«Meil on eriti hea meel selle üle, et Toidupanga laienemine on suure hoo sisse saanud paljudes linnades,» lisas Boerefijn. Täna teevad aktiivsed inimesed ja MTÜd pingutusi Toidupanga käimalükkamiseks Narvas, Jõhvis, Pärnus, Viljandis, Kuressaares ja Rakveres. «Nendel headel inimestel on lisaks heale tahtele selleks aga vaja ka laoruume ja tehnilisi vahendeid. Loodetavasti saab heade annetajate abil neile seda tuge pakkuda,» tõi Boerefijn välja.

Tema sõnul on aasta kodaniku tiitel tema jaoks suur au ja tunnustus siiani tehtud töö eest.

Toidupanga tegevuse laienemise toetuseks käima lükatud mündikampaania käigus saab oma kroonimünte annetada ligi 600 erinevas kohas üle Eesti. Mündikogumisega on kaasa tulnud erinevad organisatsioonid ja kollektiivid nii täiskasvanute kui laste seas. Rocca al Mare kooli 3c klass korraldas Toidupanga toetuseks heategevusliku mardilaada, mille käigus koguti Toidupanga toetuseks 4135,10 krooni. Unipiha algkool kogus ja viis Toidupanga annetusarvele samuti mitu kilo münte, kogusummas 795,55 krooni. Kokku on Toidupanga mündikampaania kontole tänaseks annetatud 27 800 krooni.

Esimesed Toidupangad rajati 1967. aastal USAs ning tänaseks tegutsevad tuhanded Toidupangad kõigil kontinentidel ja regioonides maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles