Peapiiskop Viilma: oleme valmis vastu võtma umbes 20 sõjapõgenike perekonda (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Urmas Viilma Toomkirikus.
EELK peapiiskop Urmas Viilma Toomkirikus. Foto: Mihkel Maripuu

Rändekriisi lahendamine võiks olla Eesti ühiskonda liitev eesmärk, leiti Nelijärvel alanud Eesti Evangeelse Luteri Kiriku vaimulike kahepäevasel konverentsil. Luteri kirik tahab rändekriisi lahendamisel olla riigile hea partner, ettevalmistusi on tehtud kuni 20 kristliku taustaga sõjapõgenike perekonna vastuvõtuks.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) mured on sarnased riigi ja rahva probleemidega - inimesed liiguvad maalt linna ning Eestist välja -, kuid rändeteemaatika teine tahk on peapiiskop Urmas Viilma sõnul seotud Eestisse saabuvate sõjapõgenike vastuvõtmise ja aitamisega, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Meil on valmisolek umbes 20 perekonna vastuvõtmiseks Eesti luteri koguduste abil ja ka teiste konfessioonide kogudused on abi andmas,» rääkis peapiiskop.

EELK diakooniatöö juht Avo Üprus lisas, et luterlik kirik on selgelt sõnastanud, et esialgu soovitakse pakkuda abikätt usukaaslastele ning see ei ole tema sõnul kindlasti teiste suhtes diskrimineeriv, sest ühiste väärtuste olemasolu korral on integratsioon lihtsalt tulemuslikum.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles