Heategevusprojekt on kogunud jääkarude uuele kodule ligi 220 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged mõmmikud Tallinna loomaaias.
Valged mõmmikud Tallinna loomaaias. Foto: Rando Kuustik

Tallinna loomaaia jääkarude elutingimuste parandamiseks algatatud projekt «Jääkaru uus kodu» on praeguseks kogunud heategevuskampaaniaga ligi 220 000 eurot.

Uue polaariumi ehitus läheb maksma hinnanguliselt 4 miljonit eurot. Praeguseks on projekt vabatahtlike annetustena kogunud ligi 220 000 eurot ja selle abiga on tellitud eelprojekt büroo Innopolis arhitektidelt.

18. novembril toimus kunstirestoranis Art Priori heategevuslik õhtusöök projekti «Jääkaru uus kodu» toetuseks. Organiseerijate sõnul esitati selle käigus palju häid ideid. Lisaks teatas Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm, et linn toetab polaariumi ehitamist 2,5 miljoni euroga, millest pool tuleb 2016. aasta eelarvest ja ülejäänu eraldatakse 2017. aasta omast.

Õhtusöögi üheks osaks oli heategevuslik oksjon, millel oli välja pandud Tauno Kangro just sündmuse tarvis valminud jääkaruskulptuur, aga ka tema, Jüri Arraku ja Kalev Mark Kostabi maalid. Oksjonilt teenitud raha läks projekti «Jääkaru uus kodu» heategevuslikku fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles