Piiskop Philippe Jourdan saab Maarja medali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiskop Philippe Jourdan.
Piiskop Philippe Jourdan. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Toomkoguduse nõukogu otsustas anda Maarja medali ja koguduse selle aasta kultuuripreemia piiskop Philippe Jourdanile.

Nõukogu põhjendab oma valikut sooviga märkida piiskopi suurt panust Eesti oikumeeniliste sidemete tugevdamisel, arvukaid esinemisi konverentsidel ja ajakirjanduses kristlike väärtuste selgitamisel ning osalemist Toomkiriku mitmetes ettevõtmistes ja pidulikel jumalateenistustel, teatas Toomkogudus. Otsus avalikustati tänasel jumalateenistusel.

Toomkoguduse kultuuripreemia Maarja medal on asutatud 2000. aastal.

Medal koos rahalise preemiaga (10 000 krooni) antakse isikule, kes on oma tegevusega andnud märkimisväärse panuse Eesti kultuuriellu, süvendanud ja levitanud kristlikke väärtusi ning kelle tegevus on otseselt puudutanud Tallinna toomkirikut.

Maarja medali senised laureaadid on dirigent Tõnu Kaljuste, EELK peapiiskop emeeritus Kuno Pajula, vitraažikunstnik Dolores Hoffmann, Eesti Vabariigi president Lennart Meri, Soome Espoo piiskop Mikko Heikka, Euroopa komisjoni asepresident Siim Kallas, teoloog dr Toomas Paul ja kunstiajaloolane Juhan Kilumets.


Maarja medali üleandmine piiskop Philippe Jourdanile toimub Toomkirikus pühapäeval, 5. oktoobril kell 10 algaval jumalateenistusel, kus piiskop Jourdan ka jutlustab.

Jumalateenistusest võtab osa EELK peapiiskop Andres Põder ja laulab Toomkoguduse koor Laudate Dominum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles