Baltic Queenil harjutati tulekahju kustutamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva lõuna ajal viidi Tallinna Vanasadama territooriumil 3. kai ääres seisval reisilaeval Baltic Queen läbi ühisõppus Queen 2010, mille käigus mängiti läbi paljude kannatanute ja evakueeritavatega tulekahju laevas.


Häirekeskusesse saabunud hädaabi kutse järgi oli Tallinna Vanasadama kaile nr. 3 siseneva reisilaeva Baltic Queen pardal tekkinud tulekahju. Laeva tulerühmadel ei õnnestunud tulekahju kontrolli alla saada ning laeva personal alustas reisijate evakuatsiooni.

«Kuna laevapõlengute kustutamisel peavad ühiselt tegutsema paljud osapooled on õppuse eesmärk harjutada koostööd nii politsei, pääste, kiirabi kui ka laevameeskonna ja sadama töötajate vahel. Tegemist on taktikalise harjutusega, mille käigus tuleb lahendada laevatulekahju kustutamine, ohukoldes olevate inimeste päästmine, kannatanutele ravi tagamine, ohustatud ja paanikas inimeste ohjamine, korrakaitse ja liikluskorraldus sündmuskohal,» selgitas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava.

Põhja-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juhi asetäitja Mart Silla sõnul võivad tulekahjud laevas kujuneda äärmiselt ohtlikuks nii päästjatele kui ka laevasviibijatele. Laevade ehituse ja juhtimisstruktuuride tundmaõppimine aitab päästjatel efektiivsemalt tegutseda nii tulekahjukolde kustutamisel kui võimalike ohtusattunute abistamisel.

AS-i Tallink Grupp kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on ühisõppused eriti olulised just seetõttu, et kriisiolukordades on ametkondade ja ettevõtete vaheline tegevuste sujuv koordineerimine määrava tähtsusega. «Kuigi oleme koostöös nii Eesti kui ka teiste riikide ametkondadega korraldanud meie laevadel palju õppuseid, on tähtis koostööd ning üksteise oskusi ja teadmisi järjepidevalt lihvida,» märkis Lääne.

Õppusel osalesid Põhja-Eesti päästekeskus, Häirekeskuse Põhja-Eesti keskus, Põhja prefektuur, Tallinna Kiirabi, AS Tallink Grupp AS, AS Tallinna Sadam ja Maksu- ja tolliamet.

Tallinn-Stockholmi liinil seilav 212 meetrit pikk, 29 meetrit lai, 2800 reisijat ja 1130 liinimeetrit sõidukeid mahutav Baltic Queen on üks suuremaid kruiisilaevu Läänemerel. Mullu Soomes valminud laev suudab arendada kiirust kuni 24 sõlme. Baltic Queen`i pardal on 927 kajutit, neli restorani, kaheksa baari ja meelelahutuskohta, üle 450-kohaline konverentsikeskus ning kokku 1200 ruutmeetrit hõlmavad kolm poodi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles