Maanteeamet: õnnetuse hetkel võisid olla keskmisest raskemad sõiduolud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal sõitis liinibuss kraavi
Ida-Virumaal sõitis liinibuss kraavi Foto: Ida prefektuur

Maanteeamet tunnistas, et Jõhvi-Tartu maanteel, kus öösel juhtus traagiline liiklusõnnetus liinibussiga, võisid olla keskmisest raskemad teeolud.

Jõhvi teeilmajaama andmetel algas lumesadu eile kella 23 paiku ning lõppes täna öösel kella 3 paiku. Lumesajuga kaasnes piirkonnas ka libedus.

Maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juhi Andres Piibelehe sõnul alustati lumetõrjega pärast lumesaju lõppu, kuna paraku pole lumesajus võimalik tagada nõutavat haardetegurit.

«Seetõttu võisid ka õnnetuse hetkel olla keskmisest raskemad sõiduolud,» tunnistas ta ja lisas: «Tugev sadu ning tuul olid sõidukijuhile signaaliks, et tuleb sõita ettevaatlikumalt.»

Piibelehe kinnitusel on tänase päeva jooksul Jõhvi-Tartu-Valga maanteed, sealhulgas õnnetuspaika, kahel korral kloriidiga puistatud.

Teeolud on hetkel muutlikud paiguti esineva libeduse tõttu. Tuule, sulailma ja vihma tõttu soovitab maanteeamet endiselt teedel hoida suuremat pikivahet ning vähendada kiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles