Valitsus tahab tagada katkematu side hädaolukorras

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus hakkab tegelema katkematu side tagamisega.
Valitsus hakkab tegelema katkematu side tagamisega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Katkematu side tagamiseks hädaolukorras loob valitsus nimekirja asutustest, mis peavad sõlmima sideteenuse lepingud rohkem kui ühe operaatoriga ning lisaks ka operatiivraadioside võrguga.

Seda näeb ette hädaolukorra seaduse muutmise kava, mida riigikogu põhiseaduskomisjon täna siseministriga arutab, vahendab ERR Uudised.

Muudatuste eesmärk on tagada riigiastuste vahel hädaolukorras katkematu side ning selleks  tuleb koostada elutähtsate asutuste ja isikute nimekiri, kellel peab olema mitu sidelahendust

«Samuti ei saa välistada seda, et näiteks üheks nõudeks võib olla, et operatiivraadioside võrku ESTER peavad siis ka olema need asutused ühendatud,» ütles siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juhataja Lauri Lugna.

Kriisteavituses mängivad olulist rolli meediaväljaanded ning tõenäoliselt hakkab mõnele neist samuti kehtima paralleelse sidelahenduse nõue – eelkõige peetakse silmas rahvusringhäälingut, rääkis Lugna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles