Tööinspektsioon hoiatab kontrolliga ähvardavate raamatumüüjate eest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tööinspektsiooni poole on viimasel ajal pöördunud mitmed firmajuhid, kes on saanud kummalisi telefonikõnesid - nimelt soovitatakse neil tungivalt osta tööohutuse ja -tervishoiu käsiraamat ning ostust keeldumise korral ähvardatakse neid tööinspektsiooni kontrolliga.

Tööinspektsiooni teatel ei nõua kehtiv seadusandlus käsiraamatute olemasolu ettevõttes, kuigi tööandjal peavad olema selged teadmised tööohutuse ja -õiguse alastest nõuetest, mis on tasuta kättesaadavad tööinspektsiooni kodulehel.

Raamatute müügi ja nende olemasolu kontrolliga ettevõttes ning müüdavate raamatute sisu ja kvaliteedi hindamisega tööinspektsioon ei tegele. Järelevalvealane tegevus on tööinspektsiooni teatel ette planeeritud ning ettevõtetes toimuvad kontrollid pole seotud turule tulevate ohutusalaste raamatute ilmumisega.

Aastas kontrollib tööinspektsioon ligi 4500 ettevõtet ning seetõttu võib tööinspektor sattuda juhuslikult ka sellisesse firmasse, mis on just hiljuti saanud raamatumüüjailt ähvardava sisuga telefonikõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles