Reformierakond: Tallinn peaks lõpetama riigile vastandumise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Peeter Langovits.

Reformierakond ei pea õigeks täna Tallinnas linnavalitsuse korraldatava omavalitsusfoorumi eesmärki vastandada riiki omavalitsustele.


Vastupidiselt foorumi kutses viidatule on Stenbocki maja ja Toompea Lossi uksed kõigile avatud, kinnitas erakonna pressiesindaja. «Eesti riigi kasutamata saastekvootide (nn AAU-d) müügist saadud vahenditega toetab valitsus järgmisel kahel aastal üle 60 objekti renoveerimist üle Eesti. See raha suunatakse omavalitsuste omanduses olevate hoonete energiasäästlikumaks muutmiseks,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

«Nimetatud kokkuleppe kaudu saavad investeeringutoetust koolid, lasteaiad, haiglad, kultuurimajad, spordihooned. See on otsene täiendav toetus omavalitsustele, millega luuakse töökohti ja vähendatakse nimetatud hoonete ülalpidamise kulusid tulevikus,» lisas ta.

«Lisaks sellele on riigikogus eile vastu võetud 2011. aasta riigieelarves investeeringuteks üle Eesti ette nähtud kokku 16 miljardit krooni. Läbi aegade suurimad riigipoolsed investeeringud toidavad ka omavalitsuste eelarveid,» kinnitas Holsmer.

Holsmeri sõnul pole täna toimuva foorumi eesmärk teha koostööd, vaid riiki ja omavalitsusi vastandada. «Selle asemel peaks Tallinna linnavalitsus keskenduma oma probleemidele – lumekoristus, lasteaedade rahastamine ning linnaeelarve tasakaal.»

Tallinna linna kokku kutsutud omavalitsusfoorumi peamine eesmärk on nõuda seaduste muutmist, et kohalikele omavalitsustele eraldataks senisest rohkem raha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles