Vahur Made: Wikileaks riikide suhtlemist ei muuda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Made.
Vahur Made. Foto: Raivo Tiikmaa

Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor Vahur Made ei usu, et Wikileaksi lekitatud dokumendid riikidevahelist suhtlemist kardinaalselt või lõplikult muudaksid.

Made sõnul oli Wikileaksi paljastuste näol tegemist ammu teada olnud tõdedega ning tähelepanu oli koondunud teenimatult ainult USA-le. «Ma tahaks väga hea meelega näiteks Wikileaksi taolisest kanalist lugeda ka Vene saatkondade kirjavahetust oma välisministeeriumiga või Hiina välisesindajate kirjavahetust oma välisministeeriumiga,» rääkis Made ETV saates «Terevisioon», vahendas ERR Uudised.

Vastus küsimusele, miks ei leki Venemaa ja Hiina diplomaatiline kirjavahetus, peitub Made arvates selles, et autoritaarsetes riikides vahetavad rohkem infot luure-, mitte aga välisteenistused. Selles mõttes paljastas Wikileaks tema sõnul vaba inimese ja vaba maailma nõrkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles