Seakatk võib kõige tõenäolisemalt sattuda farmi saastunud sööda kaudu, samuti loomapidajate eksimuste tõttu bioohutusmeetmete rakendamisel, selgub Eesti Maaülikooli ning veterinaar- ja toiduameti epidemioloogilisest uuringust Eesti seafarmide mulluste taudipuhangute põhjuste kohta.
Tellijale
Seakatku nakatunud farmid eirasid ohutusnõudeid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel ja sügisel tehtud uuring näitas, et 18 seakatkupuhangust Eesti koduseafarmides 11 juhul oli tõenäoliselt eksitud bioohutusreeglite järgimisel, kuuel juhul oli põhjuseks haigustekitajaga saastunud allapanu või sööt ning ühel juhul võib haiguspuhangut seostada saastunud haljassööda kasutamisega.