Kas näeme Kallase ja Savisaare võitlust? (36)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Siim Kallas
Edgar Savisaar ja Siim Kallas Foto: Sander Ilvest, Viktor Burkivski

Lisaks kooseluseaduse ümber toimuvale jandile ja Juhan Partsi küsimusele tegelevad erakondade mõttetoad järjest aktiivsemalt presidendi valimisteks valmistumisega ning Reformierakonnas plaanitakse Siim Kallasele oma meeskonna loomist.

Viimane, läinud aasta lõpus korraldatud võimalike presidendikandidaatide populaarsusküsitlus näitas üsna veenvat edu ja rahva armastust parteitule välisministrile Marina Kaljurannale. Teda näeks presidendina 20,3 protsenti küsitletutest. Talle järgnesid 12,6 protsendiga Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja 10,6 protsendiga Reformierakonna auesimees, kümneaastase Euroopa Komisjoni asepresidendi kogemusega Siim Kallas.

Ükski partei ei soovi ametlikult oma kaarte veel avada, kuid pakutakse, et tõsiseks võitluseks läheb valijameeste kogus just kahe viimase vahel.

Kallas on öelnud, et kui talle vastav ettepanek tehakse, siis soostub ta presidendivalimistel kaasa lööma. Savisaar teatas 21. jaanuari Tallinna TV saates «TeleTallinn», et kaitsepolitsei ja prokuratuuri tegevus ei tekita temas hirmu ning pigem suurendab soovi kandideerida Eesti presidendiks.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles