Peterburi jäätmehoidla leke ei mõjuta inimesi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnõi Boris asuv nafta- ja keemiajäätmete hoidla.
Krasnõi Boris asuv nafta- ja keemiajäätmete hoidla. Foto: youtube.com

Keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisner ütles, et teadet Peterburi lähedal asuva Krasnõi Bori jäätmehoidla lekke kohta võib pidada tõsiseks, kuid ei ole põhjust arvata, et see tooks kohe kaasa kahju inimestele.

«Olemasolevate ja meile kättesaadavate andmete kohaselt tuleb seda teadet pidada tõsiseks, ent samasuguseid teateid selle objekti kohta oleme saanud ka varem,» tõdes Reisner. Ka hiljutised keskkonnaülevaated, mis hoidlat kirjeldavad, nimetavad Reisneri sõnul sademetest tingitud üleujutusi ja sellega seotud lekkeid suureks probleemiks.

Seni teadaolevalt ei ole need lekked suuremaid õnnetusi kaasa toonud. «Meile täna teada olevate andmete järgi võib pidada objektilt lekkeid võimalikuks, kuid ei ole põhjust arvata, et lekked oleks niivõrd suuremahulised, et sellega võiks kaasneda kohene kahju inimestele või ümbritsevale keskkonnale,» hindas Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles