Erki Holmberg – mees kolme presidendi taustal

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kantselei siseosakonna juhataja  Erki Holmberg Evelin Ilvese ja president Toomas Hendrik Ilvesega.
Presidendi kantselei siseosakonna juhataja Erki Holmberg Evelin Ilvese ja president Toomas Hendrik Ilvesega. Foto: Raul Mee / Äripäev

Erki Holmberg (41) on üks nendest presidendi kantselei töötajatest, kes on töötanud Kadriorus kõigi kolme taasiseseisvusaja presidendi juures. Nüüd pälvib ta teenistuse eest Valgetähe IV klassi ordeni.

Holmberg ei olnud veel 24-aastanegi, alles Tartu Ülikoolis ajalootudeng, kui teda 1998. aastal Lennart Meri juurde töövestlusele kutsuti.

See, et Holmberg jõudis presidendi kantseleisse ja on nüüdseks seal kolme riigipea kõrval olnud, oli juhus. Aga samas, kus mujal oleks võinud mees, kes juba 6. klassis tundis huvi maailma vägevate vastu, töötada? Ajaloohuvilise noore, 1986. aastal muinsuskaitse kaudu Eesti asja ajama asunud poisina hakkas ta koguma maailma riigipeade ja riigitegelaste autogramme. Esimene, kes vastas toona veel okupeeritud Eestist saabunud poisi palvele autogramm saata, oli tolle aja maailma esimene mees, Ameerika president Ronald Reagan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles