EKRE kerkis sotside ja Vabaerakonna kannule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikad: Turu-uuringute AS, ERR Uudised

Võrreldes eelmise aasta lõpuga on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) jaanuaris toetust juurde saanud ning kerkinud peaaegu samale tasemele Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Vabaerakonnaga.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest selgus, et erakondade pingerea liider on endiselt Keskerakond, kelle toetus tõusis ühe protsendipunkti võrra, 26 protsendile. Teisel kohal on 17-protsendise toetusega Reformierakond, kes aga kuuga kaotas toetust kolme protsendipunkti võrra.

Kolmandat-neljandat kohta jagavad võrdse 13-protsendilise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vabaerakond, sealjuures on sotside toetus kahanenud ühe protsendipunkti võrra ja Vabaerakonna toetus jäänud samaks. Kuid kohe nende kannule on tõusnud 12-protsendise toeusega EKRE, kel õnnestus parlamendiparteidest võrreldes kuu varasemaga oma toetust kasvatada kõige rohkem ehk kahe protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles