4027 venelast said keelu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva kuulub IAAFi keelunimekirja.
Jelena Isinbajeva kuulub IAAFi keelunimekirja. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) avalikustas eile oma kodulehel mahuka nimekirja Venemaa kergejõustiklastest, kellel on rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld.

Venemaa kergejõustik on endiselt raskes seisus, sest alaliit on suuremahulise dopingukahtluse tõttu IAAFi ridadest jätkuvalt välja visatud. Kuigi see tähendas juba varem, et Venemaa sportlased ei tohi rahvusvahelistel võistlustel osaleda, avalikustas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit eile põhjaliku nimekirja Venemaa sportlastest, kellele keeld kehtib. Kui seni olid levinud spekulatsioonid, et keelu alt võivad pääseda mitmed suurnimed – näiteks mitmekordse teivashüppe maailmameistri ja olümpiavõitja Jelena Isinbajeva treener Jevgeni Trofimov väitis veel paar kuud tagasi, et tema hoolealune võib Rio olümpial osaleda olümpialipu all –, siis värskes nimekirjas on ka paljud tipud.

Nii võibki nimekirjast leida nii Isinbajeva kui ka näiteks olümpia kuldmedalisti Ivan Uhhovi, tuntud kolmikhüppaja Jekaterina Koneva, Londoni OMil 800 meetri jooksu võitnud Maria Savinova, kõrgushüppe suurnime Anna Tšitšerova, kaugushüppaja Daria Klišina ja tõkkejooksu maailmameistri Sergei Šubenkovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles