Kallas peab Politico edetabelit solvavaks

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Viljandi gümnaasiumi õpilastega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Viljandi gümnaasiumi õpilastega. Foto: Elmo Riig

Pikaaegne eurovolinik Siim Kallas nimetas poliitikaväljaande Politico koostatud riigijuhtide mõjuvõimu edetabelit tähtsusetuks, samas kui praegused eestlasest Euroopa Parlamendi liikmed leidisid, et sõnaõiguse osas rändeküsimustes ja Brexiti puhul peab see üsna hästi paika.

Politico asetas kolmapäeval Eesti peaministri Taavi Rõivase koos veel kuue riigi liidriga nende hulka, kellel on eile alanud Euroopa Liidu ülemkogul kahes põhiküsimuses – migratsioonikriis ja Suurbritannia võimalik lahkumine Euroopa Liidust – kõige väiksem mõju.

Kõnealust tabelit hinnanud Siim Kallas leidis, et see on täiesti alusetu ja seda ei saa tõe pähe võtta. «See on üleolev ja halvustav nende väikeriikide suhtes, kes seal mõttetuks on loetud. See on ülimalt subjektiivne ja kindlasti solvav paljudele inimestele ja paljusid inimesi jällegi teenimatult esile tõstev,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles