Cameroni jaoks valgust ei paista

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaministril David Cameronil tuli Brüsselis oma ELi kolleegidele teha palju selgitustööd. Samas ei kindlusta ka kokkulepe Londoniga Ühendkuningriigi jätkumist ELis.
Briti peaministril David Cameronil tuli Brüsselis oma ELi kolleegidele teha palju selgitustööd. Samas ei kindlusta ka kokkulepe Londoniga Ühendkuningriigi jätkumist ELis. Foto: SCANPIX

Kui uskuda hiljutisi arvamusuuringuid, siis eile ja üleeile Brüsselis lõpututel kohtumistel ka öötundidel Ühendkuningriigi edasist saatust arutanud Euroopa Liidu liikmesriikide riigipead ja valitsusjuhid pidasid läbirääkimisi millegi üle, mis tegelikult brittidele suurt korda ei lähe.

Küll aga läheb see korda «üks kriis korraga»-põhimõttest lähtuvale ELile, kelle võimekust teiste kriisidega võidelda vaidlus Londoniga takistab. Kevad pole enam kaugel ja lahenduseta rändekriis võib end peagi taas valusalt tunda anda.

Sel aastal on ELi iga päev saabunud keskmiselt umbes 1800 inimest päevas, mida on kordades rohkem kui mullu. Siis saabus aastaga ELi kokku üle miljoni migrandi. Ka Ukraina kriis pole kaugeltki läbi, pigem vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles