Rahahäda tekkis poolvenna pankrotti läinud äride tõttu

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseministeerium

Herman Simm oli kaitseministeeriumis riigilt kuus kokku kõige rohkem raha saanud ametnik, ometi üllatas mees kolleege kümmekond aastat tagasi jutuga, et on sattunud tõsisesse rahahädasse.


Simm, kelle igakuine sissetulek oli koos põhipalga, lisatasude ja politseipeadirektori pensioniga kokku üle 50 000 krooni, ei tohtinuks rahalistes raskustes olla. Seda enam, et mees oli põhitöö kõrvalt müünud maid ja üritas muulgi moel lisa teenida.


Ometi hakkas ta toona kolleegide üllatuseks ajama juttu teda ootamatult vaevavast tõsisest rahamurest. Simm kurtis omavahelistes vestlustes lähedasematele kolleegidele, et tema poolvenna Aalo Veevo ärid on pankrotis ja nii on rahalistesse raskustesse sattunud ka tema vanemad, kes poolvenda toetasid.


Simmi väitel pidi ta seetõttu leidma vanematele kiirelt uue elamispinna, kuid raha selleks ei jätku. Kas võib siin peituda võti, miks Simm Vene luurega koostööle asus, teab vaid mees ise.


Veevo äride pankrotistumisest on varem kirjutanud ka Postimees. See oli 1998. aastal, kui rahalistesse raskustesse sattus Tallinna vanalinnas tegutsenud Karja Köök.


Kuigi kapsarulle, pasteeti, salateid, saiu, pirukaid ja kondiitritooteid valmistanud ettevõttel olid pealinnas klientideks mitmed suurkauplused, ei saanud Veevo firma majandamisega hakkama ning ettevõte kuulutati pankrotis olevaks. Raha enam ei olnud, ent kohustused jäid.


Kunagi ansamblis Modern Fox trompetit mänginud Aalo Veevot Postimehel eile tabada ei õnnestunud.


Mehe tuttavate väitel redutab mees pärast pankrotistumist Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles