Riigikogu koguneb liiklusseaduse asjus ilmselt neljapäeval

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ütles, et teeb täna riigikogu esimehele Ene Ergmale ettepaneku parlament neljapäeval erakorraliselt kokku kutsuda, et liiklusseaduse muutmise seadusest tehnilise vea kõrvaldamist arutada.

«Seal saab olla vaid üks muudatus – tuleb see jõustumistähtajaga seotud tehniline apsakas ära parandada,» ütles Klaas. «Loodan, et riigikogu tuleb kokku ja saab selle apsu parandada.»

Majanduskomisjoni juht lisas, et presidendi otsus seadus välja kuulutamata jätta oli ootuspärane. «See oli muidugi prognoositav,» märkis Klaas.

Toomas Hendrik Ilves jättis täna välja kuulutamata ja saatis riigikogule tagasi liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse. Põhjuseks on hiljuti seaduse tekstis tehtud muudatus, mis lükkaks selle jõustumise kuue kuu võrra edasi, kuid jõustub ise alles järgmise aasta 1. juulil. Seega jõustuks seadus siiski juba 1. jaanuarist nagu algselt plaanitud, mitte 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles