Lugejate lumemuljeid: läbipääsmatu Tallinn

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgnevalt avaldame mõned lugejate tähelepanekud lume- ja jääolude kohta Tallinna tänavatel.


Kui südalinna ristmikelt hakkavad lumehanged üldiselt kaduma, siis Maakri ja Kuke tänava ristmikul kõrgub hiigelhang ilmselt niikaua, kuni kevadpäike selle lõpuks sulatab. Nii oli see ka möödunud aastal.

Sealsamas Kuke tänaval valguvad samuti mõned lumehunnikud kõnniteele. Hunnikute keskele jäänud postide küljes on märgid, mis lubavad kõik sinna pargitud autod teisaldada. Lumekuhjade teisaldamist pole keegi tänaseni vajalikuks pidanud.

Ka Rävala puiesteel, parkimismaja ees katab suur lumehang vähemalt pool vöötrada kinni ning varjab autojuhtide eest teed ületama asuvaid jalakäijaid. Kaubamaja kõrval on liikumispuudega inimestele mõeldud parkimiskohtade juures suur lumevall. Parkida seal ju saab, aga autost väljumine ja kõnniteele ronimine käiks selle koha peal ilmselt nii mõnelegi tervele inimesele üle jõu.

Kaubamaja ja Viru Keskust ühendavalt galeriilt on alla voolanud vesi, millest osa on külmudes tugisammastele kaunid jääkosed moodustanud, osa aga kõnnitee libedaks muutnud.

Kriitikat teenib ka Laikmaa tänava Viru Keskuse poolne külg. Südalinna kohta lausa jahmatav on aga kõnnitee seiskord Hobujaama tänaval Postimaja kõrval. Turistid pööravad selle koha peal pikemalt mõtlemata sõiduteele, sest kohvreid järel vedades ealt läbi ei pääseks. Teistel õnnestub takistusriba kätega tasakaalu hoides kuidagimoodi läbida. Samuti ei meeldinud lugejatele Hobujaama trammipeatuse olukord, kus jalakäijatele on liiga vähe ruumi jäänud.

Küsimusi tekitas ka Pronksi tn 4 maja ees asuv koolibussipeatus, mille silt on keset kõige paksemat lumevalli. Veel mainiti Filtri teed, kus kaitsejõudude territooriumiga külgneva kõnnitee puhtus soovida jätab ning Kappeli tänavat. Nimelt asub selle tupiktänava lõpus parkla ning selle kasutajad teevad elu raskeks kohalikel elanikel, sest lumevallid muudavad tänava täpselt ühe auto laiuseks.

Ja nii nagu möödunud aastalgi on taas puhastamata mitmesaja meetri pikkune kõnnitee lõik Pärnu maantee linnast väljuval suunal enne Järve keskust.

Postimees.ee ootab Tallinna tänavate seisukorra kohta lugejatelt vihjeid. Tõsistest vajakajäämistest Tallinna tänavapuhastuses, ohtlikest jääpurikatest või nähtavust piiravatest lumehangedest võib teada anda selle artikli kommentaarides või meiliaadressil tln@postimees.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles