Arto Aas: haldusreform juba käib (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas oma kabinetis.
Riigihalduse minister Arto Aas oma kabinetis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänaõhtuses ETV saates «Foorum» kinnitas riigihalduse minister Arto Aas (Reformierakond), et sisuliselt haldusreform juba käib – 213st omavalitsusest tegeleb läbirääkimistega juba praegu vähemalt 180.

Ühtlasi kinnitas Aas, et hääled on koos ja neljapäeval peaks valitsus jõudma haldusreformi eelnõu osas kokkuleppele. « Olen veendunud, et homme jõuame kokkuleppele,» kinnitas minister.

Aas lisas, et vaidlused siiski jätkuvad detailides – nii tulubaasi, teenuste rahastamise, ühistranspordi küsimuste osas. Lisaks soovib IRL sihiks seada vähemalt 11 000 elanikuga vallad, kuigi seni on miinimumpiiriks nimetatud 5000 elanikku.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) sõnul ei aita 5000 elaniku piir parandada hüppeliselt omavalitsuse suutlikkust, seega on igati mõistlik seada piiriks 11 000. Ka Aas nentis, et kui 5000 on kriitiline miinimum, siis 11 000 oleks kahtlemata veel parem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles