Paulus sai süüdistuse narkojõugu rahastamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Pauluse kohtuistung kolmapäeval, 17. veebruaril
Assar Pauluse kohtuistung kolmapäeval, 17. veebruaril Foto: Eero Vabamägi

Eesti kuritegelikus ilmas mõjukas Assar Paulus (53, pildil) sai süüdistuse Ida-Virumaa narkojõugu finantseerimises. Uurimisel tehti kindlaks, et jõuk vedas narkootikume Hispaaniast, Hollandist, Prantsusmaalt ja Belgiast Eestisse ning siit edasi Venemaale ja Soome.

Viru ringkonnaprokuratuuri kohtusse saadetud kriminaalasjas on süüdistused kuritegeliku ühenduse moodustamises, sellesse kuulumises ja narkokuritegudes saanud ühtekokku 20 inimest, kellest osa on praegu koos Paulusega kohtu all väidetavalt tema juhitud kuritegeliku ühenduse mahukas kriminaalasjas Harju maakohtus, vahendas ERR Uudised.

Viru maakohtusse saadetud kriminaalasja süüdistuse järgi toimetas aastatel 2009–2013 tegutsenud jõuk Hispaaniast ja Hollandist Eestisse ja Venemaale umbes 6,6 tonni hašišit enam kui 23 miljoni euro väärtuses, samuti smugeldati Prantsusmaalt ja Belgiast Eestisse ning siit edasi Soome tuhandeid Subutexi tablette. Narkolaadungeid veeti spetsiaalselt salaveoks ümber ehitatud 5. ja 7. seeria BMWdega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles