Šveits hakkab esindama Eestit viisade väljastamisel Palestiinas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Alates 2011. aastast hakkab Šveits esindama Eestit Schengeni viisade väljastamisel Palestiina omavalitsuse aladel Ramallah's.

Välisminister Urmas Paeti sõnul lihtsustavad sellised lepingud Eesti külastamist. «Meie eesmärk on see, et Eesti oleks esindatud võimalikult laialt üle maailma,“ ütles ta. «Samuti soovime, et viisataotlemine oleks inimeste jaoks kliendisõbralikum ja vähem keerukas toiming.»

Eesti on sõlminud esinduslepingud Schengeni viisade väljastamiseks Austria, Hispaania, Hollandi, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa, Saksamaa, Soome, Sloveenia, Taani, Ungari ja Šveitsiga. Hetkel on Eesti esindatud kokku 82 riigis.

Eestit esindava liikmesriigi esindusele saab esitada vaid lühiajaliste viisade, transiitviisade ja lennujaama transiitviisade taotlusi. Pikaajaliste viisade taotlemiseks tuleb jätkuvalt pöörduda lähima Eesti välisesinduse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles