TJA välistas reisirongi iseenesliku liikumahakkamise

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal. Foto: Peeter Langovits

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) algatas menetluse täna varahommikul Aegviidu lähistel toimunud kauba- ja reisirongi kokkupõrke asjaolude uurimiseks ja välistas elektrirongi iseenesliku liikumahakkamise.

TJA kogutud esialgse informatsiooni kohaselt on teada, et Aegviidu lähistel toimunud kauba- ja reisirongi kokkupõrke põhjuseks ei ole raudteeliikluse korraldamise nõuete rikkumine. Samuti on teada, et liikluse juhtimiseks kasutatavad seadmed toimisid ning raudteeinfrastruktuur oli korras.

Ühtlasi on saanud kinnitust asjaolu, et elektrirongi liikuma hakkamine ei olnud iseeneslik, kuivõrd elektrirongi lähtepositsiooni ja sündmuspaiga vahelise teepikkuse jooksul ei ole võimalik saavutada kiirust 70 km/h ilma selleks veojõudu rakendamata.

Samuti peab TJA teatel enne rongi liikumahakkamist olema täidetud hulk eeltingimusi, mida saab teostada üksnes inimene.

Käesolevaks hetkeks väljaselgitatud asjaolude põhjal on TJA hinnangul alust arvata, et tegemist oli raudteeliikluse nõuete eiramisega raudteeveeremi juhi poolt. Põhjused, millest võis vedurijuhi selline käitumine olla ajendatud, selgitab välja politsei uurimine.

TJA jätkab täiendavalt juhtumi asjaolude väljaselgitamist, veendumaks, et rikutud pole liikluse korraldamise või käitusnõudeid.

Kuna rongiliiklus Kehra-Aegviidu raudteelõigul on peatatud, esineb liikluses häireid vähemalt 24 tunni jooksul, kuid osaliselt taastatakse see veel tänase päeva jooksul.

Reisijad saavad infot rongiliikluse kohta telefonil 1447 ja reisiveoteenust pakkuvate ettevõtete kodulehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles