Inimlikud põhjused elamisloa andmiseks kirjutati seadusesse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania perekond on tänaseks saanud Eesti elamisloa.
Albaania perekond on tänaseks saanud Eesti elamisloa. Foto: Erik Prozes

Riigikogu võttis eile vastu seadusemuudatuse, mille kohaselt saab politsei- ja piirivalveamet (PPA) elamisloa menetlemisel võtta arvesse taotleja inimlikku olukorda.

Postimees kirjutas jaanuari algul Vao keskuses elava Albaaniast pärit perekonna keerulisest loost – Albaanias kriminaalpolitseinikuna töötanud Almen (täisnimi toimetusele teada) on siin üle kolme aasta varjupaika oodanud. Selle aja jooksul on tema kaks tütart õppinud ära eesti keele ning kolmas on Eestis sündinud.

PPA on Almeni perele kolme aasta jooksul asüüli andmisest keeldunud ja leidnud, et kui Almenit võidi korruptsiooniga kimpus kodumaal tõesti kunagi taga kiusata, siis pole tõestust, et kius teda seal endiselt ähvardab. Ehkki nii haldus- kui ringkonnakohus on leidnud, et PPA peab keelduva otsuse üle vaatama, sest arvestatud pole kõiki asjaolusid, tegi amet möödunud aasta lõpus taas keelduva otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles