Eraülikoolid on tahtmatult kümneid bangladeshlasi Euroopasse aidanud (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA migratsioonibüroo juhataja Maige Lepa sõnul ei ole 20 Eesti viisa või elamisloa saanud bangladeshlast üldse Eestisse tulnud.
PPA migratsioonibüroo juhataja Maige Lepa sõnul ei ole 20 Eesti viisa või elamisloa saanud bangladeshlast üldse Eestisse tulnud. Foto: Sander Ilvest

Eesti eraülikoolid võivad olla tahtmatult aidanud Schengeni riikidesse tulla kümnetel bangladeshlastel, selgus politsei- ja piirivalveameti (PPA) kontrollist.

PPA võttis veebruari lõpul luubi alla Bangladeshi kodanikud, kes olid Eesti ülikoolidelt saanud kutse siia õppima tulla, neile oli antud kas viisa või juba Eesti elamisluba.

Nimelt saabusid jaanuaris ärevad sõnumid Indias New Delhis asuvalt konsulilt, kelle juures bangladeshlased Eesti viisat või elamisluba taotlevad. Konsul kahtlustas, et üks bangladeshlane on hakanud süsteemi ära kasutama ja vahendab Eestisse tudengite pähe inimesi, kelle soov on hoopis Euroopas paremat elu otsida.

Möödunud nädala lõpus valmis PPA-l mõtlemapanev kokkuvõte. Kolme aasta jooksul on bangladeshlastele väljastatud 119 Eesti viisat ja/või elamisluba. Neist 47 võttis politsei teravama luubi alla, kartes, et Eesti ülikoole võidakse lihtsalt ära kasutada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles