Kanadas sündinud Vaikla murdis koondisesse (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla Eesti koondise treeningul
Andreas Vaikla Eesti koondise treeningul Foto: Sander Ilvest

Kanadas sündinud 19-aastane Andreas Vaikla kutsuti eelseisvaks sõprusmänguks Norra vastu esmakordselt Eesti A-koondisesse. Serbia vastu ta kaasa ei tee, kuna liitub U21-koondisega.

Eesti särki kannab varem erinevaid noortekoondiseid esindanud Vaikla uhkusega: «Olen valmis ka selleks, et ma ei saa ühtegi minutit mänguaega. Olen veel noor ja A-koondises peab kõigeks valmis olema. Mulle annab ensekindlust, et saan siin end näidata. Kõik näevad, et olen A-koondise mees,» ütles Vaikla.

Noormees lisas, et ootab ka harjutuskordi väravavahtide treeneri Mart Poomi käe all. «Kui olin väike, siis tahtsin just Poomi moodi olla. 12-aastasena tegin Eestis trenni Nõmme Unitediga ja ka seal oli treeneriks Poom. Seega tean teda natukene, kuid nüüd treenime esimest korda professionaalidena.»

Suvel liitus Vaikla Rootsi tippklubi Norrköpinguga ja sügisel krooniti eestlane juba Norra meistriks. Talvel sai vigastada aga Norrköpingu esiväravavaht David Mitov-Nilsson. Seejärel on klubi väravat kindlalt kaitsnud just noor eestlane.

Kas praegu tunneb Vaikla end Rootsi meisterklubi esiväravavahina? «Ma ei tea, kas olen esinumber või varumees. Hooaja eel pidasime kümme mängu ja mina mängisin nendest üheksas. Mängisin hästi ja näitasin oma oskusi. Treener peab nüüd otsuse tegema,» arutles Vaikla.

Norrköping teeb tänavu kaasa ka Meistrite liigas, kus Rootsi klubi sihib kindlasti alagrupiturniiri. Vaikla loodab, et ka temal õnnestub end suurele areenile murda. «Eks näis, mis juhtub. Igal juhul on Meistrite liigas mängimine minu eesmärk.»

Enne Rootsi siirdumist mängis Vaikla Inglismaal West Bromwich Albioni noortesüsteemis. Juunis sõitis noormees aga Norrköpingusse testimisele ja suutis muljet avaldada. «Agendi Harri Ojamaa kaudu pääsesin Norrköpingu juurde katseajale. Näitasin seal head mängu ja sain lepingu. Nii lihtne see oligi. Praegu oleme valitsevad meistrid ja eesmärk on tiitlit kaitsta. Klubis pole talvega palju muutusi olnud. Üks mängija liitus Baseliga, kuid teised on alles. Seega kokkumäng peaks hea olema.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles