Aadu Must: mind ei ole keegi aukohtusse kutsunud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Sille Annuk

Keskerakonna Tartu piirkonna juhiks tagasi valitud Aadu Must ütles Postimehele, et teda ei ole mitte keegi aukohtusse kutsunud ja selja taga süüdi mõista ei saa.

Meedias levivad väited, justkui kutsutakse täna lisaks Mailis Repsile Keskerakonna aukohtu ette ka Aadu Must, kes peaks aru andma Tartu piirkonna juhi valimisi puudutanud kirjade kohta.

«Minul sellist informatsiooni ei ole, aga mulle väideti, et päevakorras on,» lausus Must. Musta sõnul ütles üks aukohtu liige tema kolleegile, et Musta küsimus on päevakorras. «Aga meil on reegel, et aukohtu liige ei kohtu enne nurga taga kellegagi ega ütle, kelle nime ta kuskil näeb. Keegi, kes on ise aukohtu liige, rääkis kellelegi, aga mitte mulle.»

Aukohtusse kuuluv mupo menetlusosakonna peainspektor Tiit Kivikas ütles, et päevakorras ta Aadu Musta nime ei näinud. «Selles programmis, mis rahvale laiali saadeti, seda küsimust mina küll ei näinud,» lausus ta ja lisas ruttu: «Võib-olla ma vaatasin valesti.»

«Minul sellist informatsiooni ei ole, aga mulle väideti, et päevakorras on.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et tema ei tea, et Aadu Mustale üldse midagi ette heidetakse. Ka ei tea ta, et täna aukohtus Musta küsimust arutatakse. 

«Mina tean, et mina olen kutsutud kell 12.30 seoses selle n-ö Repsi juhtumiga tunnistama. Mis aukohtul veel päevakorras on, ma tõesti ei tea,» rääkis ta.

Keskfraktsiooni liige Enn Eesmaa tõdes, et liigub jutt, et Aadu Mustale heidetakse midagi ette, kuid kuna Aadu Musta ei ole välja kutsutud, ei saa teda ka milleski seal süüdi mõista.

«Ma tean, et selline jutt liige, kuigi mina kui juhatuse liige ei ole juhatuses sel teemal rääkinud. Me rääkisime Mailis Repsi teemal ja minu enda ettepanek oli ka, et see teema peaks minema aukohtusse, kus on lausa kohustus välja kutsuda ka Mailis Reps ja need inimesed, kellel on Mailise suhtes pretensioone, aga mitte neid asju arutada ja veel vähem otsustada n-ö selja taga. Täpselt sama lugu on Aadu Mustaga,» rääkis Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles