Keskerakonna 10 saadikut nõuavad Repsi ja Korbi tagasivalimise tühistamist (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb ja Kadri Simson.
Valeri Korb ja Kadri Simson. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni 10 liiget pöördusid partei aukohtu ja juhatuse poole taotlusega tühistada saadikurühma aseesimeeste Mailis Repsi ja Valeri Korbi tagasivalimine.

Avaldusele alla kirjutanud Jaanus Karilaiu, Siret Kotka, Heimar Lengi, Oudekki Loone, Andrei Novikovi, Martin Repinski, Erki Savisaare, Märt Sultsi, Marika Tuus-Laulu ja Peeter Ernitsa hinnangul toimusid aseesimeeste valimised eelmisel nädalal Keskerakonna põhikirja ning 2004. aastal erakonna juhatuses kinnitatud fraktsiooni kodukorda rikkudes, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Saadikud paluvad aukohtul ja juhatusel hinnata keskfraktsiooni juhtide tegevust, sest nende sõnul pole aasta jooksul suudetud erakonna juhatusele kinnitamiseks esitada fraktsiooni uut kodukorda, mille osaks on ka juhtkonna valimise kord. Samuti paluvad nad seisukohta, kas fraktsiooni juhatuse valimise korra muutmine vahetult enne juhatuse valimisi on erakonna dokumentide ja demokraatia printsiipidega kooskõlas. Aseesimeeste valimisel oli igal fraktsiooni liikmel seekord kaks häält.

Keskerakonna 27-liikmeline fraktsioon valis esimehe ja kaks aseesimeest eelmisel kolmapäeval. Hoolimata erakonna juhatuse seisukohast, mille järgi pidanuks saadikurühma juhiks saama Jaanus Karilaid ning asejuhtideks Olga Ivanova ja Viktor Vassiljev, valiti häältega 14 : 12 fraktsiooni esimeheks tagasi Kadri Simson. Aseesimeestena jätkavad järgmise kevadeni Mailis Reps ja Valeri Korb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles