Luksus ja viletsus Inglise kõrgklassi moodi

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaali peaosas hiilgab endiselt Jeremy Piven.
Seriaali peaosas hiilgab endiselt Jeremy Piven. Foto: Kanal 2

Täna õhtul naaseb Kanal 2 ekraanile verivärskete osadega kvaliteetdraama «Selfridge’i kaubamaja», mille neljas hooaeg jääb ühtlasi ka viimaseks.

Suurärimehe Harry Selfridge’i ja maailmakuulsa äriimpeeriumi lugu järgiva telesarja neljas hooaeg on sedavõrd uus, et isegi sarja kodumaal Suurbritannias esilinastus see alles mõni kuu tagasi. Oodatud on seda hooaega aga kõikjal üle maailma. Ühelt poolt on teada, et neljas hooaeg jääb sarja viimaseks. Teisalt jättis «Selfridge’i kaubamaja» kolmas hooaeg õhku mitu küsimust.

Võrreldes viimase Eestis nähtud osaga on sarjas aeg edasi läinud üheksa aastat ja tänase avaosa sündmused viivad vaataja aastasse 1928, kui elu Londonis pulbitses täiel rinnal. Selfridge’i kaubamaja on säilitanud oma väärika koha Oxford Streetil ja valmistub tähistama oma 20. sünnipäeva. Selle kõige keskel elab uhket ja lõbusat elu ka karismaatiline ärimees Harry Selfridge (kehastab Kuldgloobuse ja Emmydega pärjatud Jeremy Piven), kes pillab ja võtab riske nii äri- kui ka isiklikus elus. Paraku toob see pidev lõbujanu talle kaasa ohtralt probleeme, ja nagu ajalugu on tunnistanud, viib lõpuks ka hävinguni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles