Kristen Michal hakkab vastutama bürokraatia vähendamise eest

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kristen Michal.
Majandusminister Kristen Michal. Foto: Sander Ilvest

Valitsus lõi nullbürokraatia projekti elluviimiseks rakkerühma, mille ülesanne on kontrollida, et ettevõtjate ettepanekud bürokraatia vähendamiseks  viiakse ellu. Rakkerühma töö koordineerimise eest vastutab majandus- ja taristuminister Kristen Michal (Reformierakond), kes esitab 2018. aasta aprillis kokkuvõtva aruande.

Nullbürokraatia projekti eesmärk on vähendada ettevõtetele kehtestatud bürokraatlikke nõudeid riigiga suhtlemisel. Lisaks bürokraatia vähendamisele tehakse ettepanekuid ka ettevõtete tegevusenõuete kaotamiseks, mis eeldavad poliitika muutmist, näiteks tegevuslubade või sõidupäevikute kaotamiseks.

«Sügisel nelja ministri ning ettevõtjatega algatatud projekt tõi 252 ettepanekut, mida on palju rohkem, kui projekti algatades loota julgesime. Kolme aasta jooksul rakendatakse 80 protsenti bürokraatia vähendamise ettepanekutest, kokku 164 ettepanekut. Üks läbiv joon on ettepanekutes ühekordsuse põhimõtte rakendamine. Kui inimene või ettevõtja on kuskile oma andmed või statistika juba andnud, ei pea ta seda uuesti tegema, vaid neid andmeid saab põhjendatud huvi korral sealt küsida. Eestis peaks see olema juba ammu põhimõte, mille vastu ei eksita,» sõnas Michal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles