Advokaat: Panama lekkega sai avalikuks vaid murdosa dokumentidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mossack Fonseca advokaadibüroo avaleht internetis
Mossack Fonseca advokaadibüroo avaleht internetis Foto: AFP / Scanpix

Panama lekkes keskse advokaadibüroo juhtivadvokaat Ramon Fonseca sõnul on avaldatud info küll edukalt sooritatud häkkimise tulemus, kuid vaid väike osa nende valduses olevatest dokumentidest. Fonseca rõhus, et nende firma ei vastuta oma all-asutuste tegevuse eest, vahendab Reuters.

Reutersile antud telefoniintervjuus väitis Fonseca et, finantsinfo leke ei ole nende pahategu, vaid rahvusvaheline kampaania isikuprivaatsuse vastu, mille ohvriks nad on langenud. Saksa ajaleht Suddeutsche Zeitung, mille käsutuses on 11,5 millionit lekkinud dokumenti Panama advokaadibüroo andmestikust, on jaganud saadud informatasiooni üle 100 rahvusvahelise meediaväljaandega.

«Meie eesmärgiks on luua õigusstruktuurid, mida me müüme edasi pankadele, raamatupidajatele ja trustidele. Neil on oma lõppkasutajad, keda me ei kontrolli,» lisas Fonseca.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles