Viis fraktsiooni algatasid Toobali tõrjumiseks eelnõu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Sander Ilvest

Viis parlamendifraktsiooni algatasid eile erakonnaseadust muutva eelnõu, mis takistaks Keskerakonna peasekretäri, kriminaalkorras karistatud Priit Toobali kuulumist erakondade rahastamise järelevalve komisjoni.

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu, Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon soovivad eelnõuga keelata komisjoni kuulumise inimestel, keda on karistatud tahtlikult toime pandud kuriteo eest või kellelt on jõustunud kohtuotsusega ära võetud teataval ametikohal töötamise või tegevusalal tegutsemise õigus.

Eelnõu riigikogule üle andnud sotsiaaldemokraat Kalvi Kõva põhjendas algatust sooviga tagada komisjoni pädevus ja usaldusväärsus. Tema sõnul oli Toobali nimetamine komisjoni liikmeks niivõrd häbiväärne samm, et sellele ei saanud reageerimata jätta. «Kui erakondade rahaasju saadetakse kontrollima inimene, kes on peasekretärina osalenud hämarates ja ebaseaduslikes rahastamisskeemides, läheb see otseselt vastuollu avalikkuse õiglustundega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles