Trahvieelnõu lõpphääletusele saatmise aeg selgub ülehomme

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Justiitsministrilt eile trahvisüsteemi uuendamise plaanidest ülevaate saanud riigikogu õiguskomisjon otsustab trahviühikut kahekordistava eelnõu lõpphääletusele saatmise neljapäeval.

Õiguskomisjoni sotsiaaldemokraadist esimees Heljo Pikhof ütles Postimehele, et komisjon ei saa eelnõusse enam muudatusi teha ja neljapäeval otsustatakse vaid uus kolmanda lugemise aeg. Riigikogus kaks lugemist läbinud eelnõu, millega suurendatakse väärteotrahvide määramise aluseks olevat trahviühikut neljalt eurolt kaheksale, pidi lõpphääletusele tulema juba 23. märtsil, kuid õiguskomisjoni ettepanekul võeti see ootamatult päevakorrast välja.

Pikhofi sõnul soovis komisjon saada justiitsministrilt ülevaate, kui kaugele on ministeerium väärteotrahvide suuruse ja määramispõhimõtete analüüsimisega jõudnud ning millal järgneb analüüsile eelnõu, mis muudaks trahvipoliitika paindlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles