Sangini orus plahvatanud mässuliste pomm tappis üle kümne tsiviilisiku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Sangini orus.
Lapsed Sangini orus. Foto: SCANPIX

Üle kümne afgaani tsiviilisiku sai surma ja veel mitmed vigastada täna Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis mässuliste korraldatud pommiplahvatuses, teatab uudistevõrk AFP.


Kui NATO teatel hukkus üle kümne inimese, siis provintsivõimude pressiesindaja Daud Ahmadi sõnul oli tapetuid ja vigastatuid 16 ning pomm plahvatas, kui väikebuss selle otsa sõitis.

«Täna hommikul sõitis väikebuss Sangini piirkonnas teeäärse miini otsa,» kirjeldas ta. «Need tsiviilisikud olid teel Gereshkist Sangini piirkonda.»

Sangini org on olnud üks verisemaid mässuliste ning koalitsiooni ja Afganistani valitsusvägede kokkupõrkekohti. Praegu teenivad seal USA üksused, tänavu suveni seal võidelnud britid, kelle väejuhatuse all on ka Eesti kompanii, on just seal kaotanud arvestatava osa oma Afganistani langenud sõdureist. 2007. aasta võidupühal langesid seal ka kaks esimest Afganistanis surma saanud eestlast – nooremseersant Jako Karuks ja seersant Kalle Torn.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles