Tallinna TV juht Toomas Lepp: meedia tegi Raidile liiga (2)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raid jäi puhumisreidil politseile vahele
Andres Raid jäi puhumisreidil politseile vahele Foto: Martin Ilustrumm

Laupäeval politsei puhumisreidil väikese joobega vahele jäänud teleajakirjanik Andres Raid pole trahvi saanud, küll aga eksis meedia, kui filmis telemeest sellises olukorras temalt luba küsimata, ütles Tallinna Televisiooni juhatuse esimees Toomas Lepp.

«Meedias laupäeval avaldatud infos oli kolm ränka eksimust, nii politsei kui Kanal 2 poolt,» ütles Lepp Postimehele.

Ta osutas tähelepanu, et joobe jääknähtusid seaduses ei kirjeldata, seega polnud korrektne kirjutada, et Raid jäi vahele jääknähtudega. «Niisugust mõistet nagu jääknäht ametlikus asjaajamises ei eksisteeri,» märkis Lepp.

«Tal mõõdeti joove 0,1 promilli, aga Eestis on lubatud 0,2 promilli. Teda peeti kinni pool tundi ja lasti siis vabaks, mingit trahvi ei määratud!» ütles Lepp.

Küll aga rikkusid Andres Raidi õigusi telemehed, kes Raidi selles olukorras temalt luba küsimata filmisid. «Raid võttis kinni Kanal 2 kaameramehe statiivist ja see, et ta oleks operaatorit raputanud, ei vasta tõele, seda on ka pildist näha,» ütles Lepp. «Teine ja veel rängem rikkumine oli politseil, et nad ei öelnud, et filmimine on sellises olukorras rangelt keelatud,» pahandas telejuht. «Mitte kedagi ei tohi filmida reidi ajal!» Ta viitas, et selle kohta on olemas ka riigikohtu otsus. (Loe kohtuotsuse kohta uudist siit)

«Loomulikult, ka Tallinna TV ei tolereeri mingisuguseid väärtegusid,» kinnitas Lepp, rõhutades, et antud juhul polnud asi nii. Ta osutas ka tähelepanu, et Andres Raid ei ole Tallinna TV töötaja, küll aga teeb ta ajakirjanikuna TTV-s kahte saatesarja.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik  täpsustas Postimehele, et Andres Raidil mõõdeti joove, mis läheb liiklusseaduse paragrahv 224 lõige 1 alla ehk tema näit veres jäi vahemikku 0,2-0,49 promilli. Politsei alustas väärteomenetlust, mis on praegu pooleli. Seaduse järgi saab selle eest karistada rahatrahvida või juhtimisõiguse ajutise äravõtmisega.

Andres Raid ei soovinud teemat kommenteerida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles