Paavst Franciscus väisas Lesbosel põgenikelaagrit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus kinnitas laupäeval Kreekas Lesbose saarel põgenikelaagrit külastades, et sealsed asukad ei ole oma hädas üksi.
Paavst Franciscus kinnitas laupäeval Kreekas Lesbose saarel põgenikelaagrit külastades, et sealsed asukad ei ole oma hädas üksi. Foto: Scanpix/AFP

Paavst Franciscus ja õigeusu kiriku patriarh Bartholomeus külastasid laupäeval Lesbose saart, et pöörata tähelepanu seal edasipääsu ootavate põgenike olukorrale.

Lesbosel, kuhu viimastel kuudel on saabunud sadu tuhandeid migrante, on hakanud uusi saabujaid kinni pidama otsustamiseni, kas nad saadetakse vastavalt Ankara ja Euroopa Liidu kokkuleppele tagasi Türki või saavad nad Kreekas asüüli.

Paavst ja patriarh, keda saatis visiidil Kreeka kiriku pea, peapiiskop Ieronymos, külastasid saarel Moria põgenikekeskust, kus praegu viibib umbes 3000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles