Alaealiselt seksi ostmises süüdistatavad seitse meest eitasid tegu (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohtus jätkus täna protsess meeste üle, keda süüdistatakse 17-aastaselt neiult seksi ostmises, mehed eitasid kinnisel kohtuistungil oma süüd.

Täna olid kohtu ees seitse meest. Toomast, Indrekut, Rannarit, Arvit, Aivarit, Reinu ja Jaani süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb alaealise isikuga rahalise tasu või mis tahes muu hüve eest suguühtesse astumist. Reinu süüdistatakse lisaks inimkaubanduses alaealise ärakasutamise eesmärgil.

Ükski mees end tänasel istungil süüdi ei tunnistanud. Kohal oli ka prostitutsiooniga tegelenud neiu, kes on nüüdseks täisealine.

Kokku esitati kriminaalmenetluse käigus süüdistus 11-le mehele. Ülejäänute osas on kriminaalasjad eraldatud.

8. aprillil mõisteti samas kriminaalasjas kokkuleppemenetluse käigus oma tüdruksõbra kupeldamise eest süüdi juba 17-aastane Egert.

Egert sai karistuseks kaheaastase vangistuse, millest kohesele ärakandmisele kuulus ligi üheksa kuud ning ülejäänud vangistuse osa ei pöörata täitmisele, kui Egert ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Tänaseks on Egert juba vanglast vabanenud ja kinnitab jätkuvalt, et tema oma pruuti prostituudiks ei sundinud, kuid ei eita, et otsis ka ise tüdrukule kliente.

Samas kokkuleppemenetluses mõisteti süüdi ka Egerti kupeldatud tüdrukult seksi ostnud 63-aastane Tiit, keda karistati tingimisi 4 kuu pikkuse vangistusega kahe aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles