India tiigrid annavad tulevikulootust

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldased Lõuna-Hiina tiigrid on praeguseks riigis looduskaitse alla võetud.
Haruldased Lõuna-Hiina tiigrid on praeguseks riigis looduskaitse alla võetud. Foto: SCANPIX/REUTERS

Tiigrid ja nende käekäigu pärast muretsejad võivad tunda heameelt – esimest korda saja aasta jooksul võib täheldada nende loodusliku arvukuse tõusu, selgub Maailma Looduse Fondi (World Wildlife Fund, WWF) avaldatud uuest uurimusest.

Kasv on olnud märkimisväärne: 3200 metsiku isendi pealt aastal 2010 tänavuse 3890 peale, vahendab National Geographic. Just kuue aasta eest püstitasid maailma riigid eesmärgi kahekordistada tiigrite populatsiooni 2022. aastaks. Edu põhialusteks peetakse vastavaid ponnistusi Indias, Venemaal ja Nepalis. Samas on olukord – peamiselt salaküttide süül – Indoneesias ja Malaisias tunduvalt halvenenud.

«Oleme neist arvudest meeldivalt üllatunud; need kinnitavad seda, mida arvasime tänu meie säilituspingutustele juhtuvat,» lausus ajakirjale WWFi vanem asepresident looduskaitse alal Ginette Hemley.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles